Facebook

MMM-Vukelić

Premium furnir, ploče, lamella, podovi, stolarija

ZATVORI

Furnir, Ploče, Parketi i podovi, Stolarija, Interijeri, Komadni namještaj, Vrata, Prozori

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook

Kontaktirajte nas

Ako trebate bilo kakvu informaciju ili detalje u vezi naših proizvoda ili usluga. Ispunite kratku kontakt formu. Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.

Chat icon - MMM-Vukelić

Ekološki odgovorni

 

MMM-Vukelić d.o.o. drvna industrija prilikom proizvodnje ulaže brojna sredstva u proizvodnju ekološki prihvatljivog finalnog proizvoda.

 

ULAZ/INPUT

Naš primarni input u proizvodnji je drvo. Sva sirovina koju dobavljamo isključivo su trupci iz hrvatskih šuma. Temeljna načela hrvatskoga šumarstva su potrajno gospodarenje s očuvanjem prirodne strukture i raznolikosti šuma, te trajno povećanje stabilnosti i kakvoće gospodarskih i općekorisnih funkcija šuma. Glavna odlika hrvatskih šuma je da su 95 % prirodne za razliku od mnogih europskih koje to nisu. Upravo takva sirovina je temelj naše proizvodnje.  Zbog intenzivne eksploatacije, u Europi su uništene autohtone šume koje su nadomještavane brzorastućim vrstama, pa su tako stvarane monokulture – šume sastavljene od jedne vrste drveća koje na staništu gdje su posađene nisu autohtone što ih čini posebno osjetljivima i ekološki manje stabilnim ekosustavima. Podržavamo hrvatsko šumarstvo i struku kako bi ostavili takve šume i za buduće generacije. Koliko cijenimo našu hrvatsku sirovinu pokazuje da imamo iskoristivost iz sirovine više od 95% sve do zadnjeg  finalnog proizvoda.

 

OKOLIŠ

Naša misija je imati ekološki osviještenu politiku proizvodnje. Koristimo multiciklone za odvajanje dimnih plinova i čestica do 98%, te filtere za iznimno smanjenje hlapljivih organskih spojeva.

U prosjeku više od 60% energije koje koristimo u našoj proizvodnji je toplinska energija. Toplinsku energiju dobivamo isključivo drvnim ostacima vlastite proizvodnje i biomasom, a ne korištenjem fosilnih goriva i raznih drugih ugljikovodika. Korištenjem toplinske energije pokrenutom vlastitim drvnim ostacima (mljeveni drvni ostaci i piljevina) grijemo proizvodne hale te upravnu zgradu i time nemamo potrebe koristiti zemni plin i fosilna goriva.

U proizvodnji finalih proizvoda uvijek koristimo i preporučujemo lakove na bazi vode (a ne na bazi poliuretana ili nitra), te ulja/vosak na prirodnoj bazi, osim u slučajevima kada investitor ili kupac traži drugačije.

Prije svega zaštita radnika nam je na prvome mjestu i nastaviti ćemo ulagati u radnika, njegovu zaštitu i nove tehnologije.

 

FSC® (Forest Stewardship Council®)

Drvna industrija MMM-Vukelić d.o.o. certificirana je FSC® certifikatom. FSC® certifikacija znači da se šumskom sirovinom gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.

Za običnog građanina i kupca drvnih proizvoda, zaštićeni FSC® logotip znači da proizvod koji kupuje nije proizveden tako da su zbog njega žrtvovane šume, te da on svojim potrošačkim postupkom nije pridonio nemilosrdnoj eksploataciji šumskih resursa.

Naglašavamo da su svi naši proizvodi također proizvedeni prema Europskim CE standardima.


           

Informacije

  • Brestača, Zagrebačka ulica 228/c
    44330 Novska
  • Tel: +385 44 692 170
  • Fax: +385 44 613 191
  • Email: vukelic@mmm-vukelic.hr

Kuna

DOBITNIK
5 ZLATNIH KUNA

Key

NAGRADA
ZA NAJBOLJEG IZVOZNIKA
U 2015. GODINI!