Facebook

MMM-Vukelić

Premium furnir, ploče, lamella, podovi, stolarija

ZATVORI

Furnir, Ploče, Parketi i podovi, Stolarija, Interijeri, Komadni namještaj, Vrata, Prozori

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook

Kontaktirajte nas

Ako trebate bilo kakvu informaciju ili detalje u vezi naših proizvoda ili usluga. Ispunite kratku kontakt formu. Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.

Chat icon - MMM-Vukelić

Brijest

nizinski brijest ulmus minor

Karakterizira ga kvalitetna čvrstoća kao kod hrasta i jasena, struktura mu je drugačija, nježna sa pojavom karakteristične tamne diskoloracije u linijama. Boja varira od tamno smeđe do svijetlo smeđe. Od brijesta proizvodimo kvalitetan komadni namještaj (komode, kuhinje, spavaće sobe, stolove, stolice), te klasični parket i seljačke podove.

Nizinski brijest (Ulmus minor Mill.) je autohtona vrsta koja raste u nizinskim šumskim sastojinama i spada u plemenite listače. Nažalost početkom 20. st. brijest je zahvatila pandemija holandske bolesti i desetkovala kompletne šumske sastojine brijesta.  Nizinske šume su se sastojale od 3 glavne vrste drveća: Hrasta lužnjaka, poljskoga jasena i nizinskoga brijesta, ali brijest je pred samim izumiranjem zbog djelovanja holandske bolesti gdje dolazi do sušenja vrste u njezinoj mladosti . Međutim brijest kao vrsta je dostupan u malenim količinama i predstavlja unikatan proizvod.

 

Proizvodi prema vrsti drva - Brijest

Asortiman


Kuna

DOBITNIK
5 ZLATNIH KUNA

Key

NAGRADA
ZA NAJBOLJEG IZVOZNIKA
U 2015. GODINI!