Facebook

MMM-Vukelić

Premium furnir, ploče, lamella, podovi, stolarija

ZATVORI

Furnir, Ploče, Parketi i podovi, Stolarija, Interijeri, Komadni namještaj, Vrata, Prozori

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook

Kontaktirajte nas

Ako trebate bilo kakvu informaciju ili detalje u vezi naših proizvoda ili usluga. Ispunite kratku kontakt formu. Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.

Chat icon - MMM-Vukelić

Jela / Smreka

obična smreka jela

Jela i smreka imaju vrlo slične tehničke karakteristike drva. Odlikuje ih trajnost zbog sadržaja smole kao prirodnog konzervatora, te time puno više izdrži vanjske vremenske uvjete kao finalan proizvod. Boja drva jele i smreke su svijetlo žute do smeđe. Tekstura može biti gušća ili rijeđa ovisno o gustoći godova. Jela i smreka u svojoj teksturi mogu imati vidiljive smolne kanale koji se manifestiraju kao žute linije.  Srednja gustoća sirovog drveta je oko 0,45 g/cm³ i srednje su tvrdoće. Jela i smreka se koriste vrlo često kao građevno drvo, ali kvalitetne su i za stolarsku obradu. Naša drvna industrija od jele i smreke proizvodi: masivna ulazna i sobna masivna vrata, prozore i vanjsku stolariju te komadni namještaj (komode, kuhinje, spavaće sobe, stolove, stolice).

Jela (Abies alba Mill.) i obična smreka (Picea abies L.) autohtone su crnogorične vrste u Hrvatskoj koje rastu u planinskim predjelima. Najkvalitetnije sastojine jele i smreke rastu u prebornim sastojinama u Hrvatskoj.

 

Proizvodi prema vrsti drva - Jela / Smreka

Asortiman


Kuna

DOBITNIK
5 ZLATNIH KUNA

Key

NAGRADA
ZA NAJBOLJEG IZVOZNIKA
U 2015. GODINI!